Obama: Kuuba-poliitika muutumine on pöördepunkt kogu regioonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ütles laupäeval Ladina- ja Põhja-Ameerika liidrite tippkohtumisel Panamas esinedes, et Washingtoni Kuuba-poliitika muutumine on pöördepunkt kogu regioonile.

«Muutus USA poliitikas tähistab pöördepunkti kogu meie regiooni jaoks. Fakt, et (Kuuba) president (Raul) Castro ja mina täna siin istume, tähistab ajaloolist hetke,» ütles Obama.

Venezuelat konkreetselt nimetamata, ütles Obama, et USA toetab jätkuvalt ladinaameeriklaste õigust valitsuste vastu meelt avaldada, kartmata seejuures vahistamisi või tagakiusamisi.

Obama sõnul leidsid paljud ideoloogilised lahingud ja tumedad peatükid USA sekkumistes Ladina-Ameerika riikidesse aset enne tema sündimist.

USA president ütles, et ootab Kuubaga uut suhet, mis ei takerduks ideoloogilistesse argumentidesse. Obama sõnul on külm sõda läbi ning ta ei ole huvitatud lahingutest, mis algasid enne tema sündimist.

Ta julgustas liidreid tegema koostööd probleemide lahendamiseks mitmetes valdkondades - alates keskkonnakaitsest ja lõpetades ebavõrdsuse vähendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles