Moskva tõrjus USA süüdistusi seoses lennukite vahejuhtumiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävituslennuk SU-27.
Vene hävituslennuk SU-27. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeeriumi kõneisik kindralmajor Igor Konašenkov tõrjus laupäeval USA süüdistusi, et Vene hävituslennuk Su-27 lendas 7. aprillil Läänemere kohal ohtlikult lähedale USA luurelennukile RC-135U.

«Mingeid intsidente ei toimunud USA luurelennuki tee äralõikamisel,» ütles Konašenkov Interfaxile.

«USA õhujõudude RC-135U lendas Venemaa piiride lähedal väljalülitatud transponderiga - see on asi, mis meie NATO partneritele on viimasel ajal nii palju muret tekitanud,» ütles ta.

«Mis puutub hinnangutesse meie pilootide professionaalsuse kohta, siis see on eksklusiivselt Vene komandöride hinnanguulatuses,» lisas ministeeriumi kõneisik. «Pealegi, USA luurelennuk võib lennata «rutiinseid» marsruute ainult USA piiride lähedal.»

Pentagni pressiesindaja Eileen M. Lainez ütles varem veebiväljaandele The Washington Free Beacon, et «USA luurelennuk RC-135U sooritas 7. aprilli hommikul rahvusvahelises õhuruumis rutiinset lendu, kui sellele lendas ohtlikult ja ebaprofessionaalselt lähedale Vene Su-27».

Konašenkovi sõnul avastasid õhukaitseväed 7. aprillil kell 13.18 Moskva aja järgi tundmatu lendava sihtmärgi Läänemere kohal, mis lähenes pidevalt Venemaa riigipiirile.

Kindralmajor ütles, et Su-27 saadeti tundmatut lennukit uurima ning tuvastati, et see on USA õhujõududele kuuluv luurelennuk RC-135U. Ühendriikide lennuk muutis seejärel kurssi ja kaugenes Vene piirist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles