Jeemenis jätkub sõjategevus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusele lojaalsed võitlejad Adenis.
Valitsusele lojaalsed võitlejad Adenis. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhurünnakutes Jeemeni keskosas asuvale baasile sai surma 15 mässulist, ööl vastu pühapäeva sai riigi lõunaosas Adeni lähistel lahingustes surma 12 inimest, teatasid meditsiini- ja julgeolekuallikad.

Koidu eelses õhurünnakus Taezi provintsis Al-Dhahras asuvale sõjaväebaasile Camp 22 sai surma veel kaheksa huthi šiiamässulist või nende liitlast, ütles Al-Thawra haigla meedik.

Jeemeni konfliktis on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed väed. Saudi Araabia alustas õhurünnakuid huthide vastu 26. märtsil. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub kümme riiki.

Baas kuulub eliitväeosale Vabariiklik kaardivägi, mis on lojaalne Saleh'le.

Saudi Araabia teatas laupäeval, et koalitsioon on alates 26. märtsist korraldanud 1200 õhurünnakut ning neutraliseerinud mässuliste ja nende liitlaste õhu- ja raketivõimekused.

Adenist läänes üritasid mässulised tungida linna naftatöötlustehase juurde, kokkupõrgetes sai surma viis mässulist ja kolm Hadile lojaalset võitlejat, ütlesid mõlema konfliktipoole allikad.

Alates õhurünnakute algusest on sõjategevus levinud 15 Jeemeni provintsi 22st.

Adeni, Daleh', Lahj, Abyani ja Shabwa provintsis - mis kuulusid kuni 1990. aastani iseseisvasse Lõuna-Jeemeni riiki - tegutsevad omakaitseväed on jäänud lojaalseks Hadile.

Taezi, Ibbi, Baida, Hudeida, Raymah', Amrani, Hajja, Saada, Jawfi ja Maribi provintsides on leidnud aset kokkupõrkeid Hadile lojaalsete hõimude ja mässuliste vahel, millesse on episoodiliselt sekkunud Saudi Araabia väed.

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Araabia Poolsaare haru (AQAP) on kasutanud ära julgeolekuvaakumit riigi kaguosas asuva Hadramawti provintsi pealinna Mukalla hõivamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles