Jeemenist toodi ära esimese evakuatsioonilennuga 143 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) teatas pühapäeval 143 välisriikide kodaniku Jeemenist äratoomisest esimese Araabia poolsaare riigist väljunud organisatsiooni evakuatsioonilennuga.

«Operatsioon oli edukas ning sillutab tee järgmistele evakuatsioonidele ligi 16 000 Jeemenis lõksus oleva kolmandate riikide kodaniku äratoomiseks,» teatas IOM avalduses.

Migratsiooniorganisatsiooni pressiesindaja Joel Millman ütles AFP-le, et pühapäevasel lennul Jeemeni pealinnast Sanaast Sudaani pealinna Hartumi oli 143 reisijat Sudaanist, Etioopiast, Ühendriikidest, Nigeeriast, Lõuna-Koreast, Süüriast, Iraagist, Indoneesiast ja mitmest Euroopa riigist.

IOM-i teatel on oma kodanike evakueerimiseks abi palunud 38 riiki.

Organisatsiooni hädaabioperatsioonide juht Mohammed Abdiker ütles, et IOM peab Sudaani ja Etioopiaga läbirääkimisi «humanitaarotstarbelise õhusilla» loomiseks.

«Me ootame Hartumi ja Sanaa vahel igapäevaste lendude algust järgmisel nädalal,» sõnas ta.

Jeemeni  konfliktis on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed väed. Saudi Araabia alustas õhurünnakuid huthide vastu 26. märtsil. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub 10 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles