Soome sotsiaaldemokraadid sattusid Eesti tööjõu kasutamise tõttu skandaali

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome lipp
Soome lipp Foto: SCANPIX

Kuni 100 000 uut töökohta luua lubav Soome Sotsiaaldemokraatlik Partei (SDP) kasutas oma kampaania materjalide trükkimiseks hinnataseme poolest odavamat Eesti tööjõudu.

Selle asemel, et anda tööd mõnele Soome trükikojale, kasutas SDP hoopis Eesti trükikoja teenuseid – Eestis lasi partei trükkida mitu tuhat lendlehte, kirjutab Iltalehti.

Soome sotsiaaldemokraatide peasekretär Reijo Paananen tunnistas Iltalehtile, et nii see tõesti oli, kuid tegu oli veaga. Tema sõnul tellisid nad teenust ühelt Soome firmalt, kelle alltöövõtja otsustas materjalid osaliselt trükkida hoopis Eestis. Selle avastas partei Paananeni kinnitusel alles pärast seda, kui tellimus tehtud oli.

«See on täielikult minu süü, peasekretäri kohus on sellised asjad üle kontrollida,» ütles ta.

Paananen kinnitas, et tulevikus trükitakse kogu kampaania materjal ikka Soomes.

Eestis trükitud kampaania materjalidel lubab partei lähenevatel parlamendivalimistel lisaks ligi 100 000 uuele töökoha loomisele muuhulgas seista ka tööliste õiguste eest ja toetada Soome ettevõtjaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles