Rootsi allveelaevajahi pildil oli tavaline tsiviilalus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu novembris avaldatud kuulus nn allveelaeva pilt.
Mullu novembris avaldatud kuulus nn allveelaeva pilt. Foto: SCANPIX

Rootsi allveelaevajahi keskmes olnud fotol olnud alus on osutunud tavaliseks tsiviilaluseks, varasemalt olid kaitsejõud võimalikuks pidanud, et tegemist on miniallveelaevaga, kirjutas pühapäeval kohalik meedia.

Tegemist polnud siiski avalikkuses seoses allveelaevajahiga kõige tuntumaks saanud fotoga, vaid ühe teise pildiga, täpsustas Soome uudisteagentuur STT.

Meedia andmetel on vastavale järeldusele jõutud kaitsejõudude uurimise käigus.

Foto tegi penisonil olev mereväeohvitser Sven-Olof Kviman 31. oktoobril Lindingö saare lähedal.

Ajalehe Svenska Dagbladet andmetel on Kviman hiljem olnud kaitsejõududega ühenduses ja talle öeldi, et tema tähelepanekut ei liigitata enam allveelaevaks. Kviman ütles Svenska Dagbladetile, et ootab lisaselgitusi, kuna peab võimatuks, et pildistas mingit tavalist töölootsikut.

Rootsi kaitsejõudude eestkõneleja Dag Enander kinnitas Kvimanile edastatud infot. Enanderi sõnul ei täpsusta kaitsejõud siiski midagi rohkem uurimise kohta.

Algselt liigitati tähelepanek võimalikuks allveelaevaks ja see oli üks põhjustest, mis vallandas taas suure otsinguoperatsiooni. Rootsi kaitsejõud olid juba varem oktoobris otsinud nädal aega allveelaeva Stockholmi saarestikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles