Prantsusmaa laiendab pealtkuulamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve.
Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve. Foto: SCANPIX

Prantsuse parlamendis läheb esmaspäeval lugemisele eelnõu, mis annab julgeolekuorganitele suurema õiguse terrorismis kahtlustatavate järel nuhkimiseks. 

Luurajad saaksid endale laialdasemad volitused nii potentsiaalsete islamiterroristide telefonikõnede pealtkuulamisel kui ka õiguse sundida internetiteenuse pakkujaid kahtlast käitumist jälgima.

Veebifirmad kardavad, et plaanitav muudatus peletab potentsiaalseid kliente. Tsiviilõiguslaste meelest on see aga järjekordne samm isikukaitse ründamisel. Lisaks saavad luurajad ka õiguse paigutada kahtlusaluste elukohta mikrofone ja kaameraid ning jälgida iga nende arvutiklaviatuuril tehtud liigutust.  

«Uute meetmete eesmärk ei ole mitte üleüldise jälgimise loomine, vaid vastupidi – aidata tabada inimesi, keda peame prantsuse rahva kaitsmiseks jälgima,» põhjendas siseminister Bernard Cazeneuve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles