Liibüa rannikuvetes uppus umbes 400 sisserändajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa rannikuvetes on uppunud sajad sisserändajad. Foto on illustratiivne.
Liibüa rannikuvetes on uppunud sajad sisserändajad. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Liibüa rannikuvetes uppus nädalavahetusel umbes 400 sisserändajat, kui nende alus põhja läks, teatas teisipäeval humanitaarorganisatsiooni Päästke Lapsed eestkõneleja. Ellujäänud toimetati Itaaliasse.

Alusel oli kokku 550 inimest. Itaalia rannavalve teavitas päev varem, et leidis Liibüa ranniku lähistel põhja läinud pagulaslaeva hukupaigast üheksa surnukeha. Elusana õnnestus leida 144 sisserändajat.

Laev läks ümber 120 kilomeetri kaugusel Liibüa rannikust. Alates reedest on Vahemerelt päästetud üle 7000 illegaalse immigrandi, teatas Euroopa Liit teisipäeval.

7000-st päästetust on üle 3500 endiselt päästealustel ning neid toimetatakse Itaaliasse.

Eelmisel aastal sisenes ebaseaduslikult EL-i üle 280 000 inimese, neist suurem osa saabus Süüriast, Eritreast ja Somaaliast üle Vahemere. EL-i migratsioonivolinik Dimitris Avramopoulos ütles teisipäeval europarlamendis, et migrantide sissevoolust on saanud «uus norm, millega tuleb kohaneda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles