Briti Iseseisvuspartei valimisprogramm võtab sihikule tooride valijad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Iseseisvuspartei juht Nigel Farage
Briti Iseseisvuspartei juht Nigel Farage Foto: SCANPIX

Euroskeptiline Briti Iseseisvuspartei (UKIP) avaldas täna valimisprogrammi, milles püütakse konservatiivide valijaid üle lüüa kaitsekulutuste tõusu ja Euroopa Liidu liikmesuse üle hääletuse korraldamise lubadusega.

Parteijuht Nigel Farage tutvustas UKIP poliitikadokumenti valijatele Ida-Londonis Thurrockis.

Iseseisvuspartei loodab võita 7. mai valimistel mitu parlamendikohta. Praegu toetab neid arvamusküsitlustes küll alla 15 protsenti valijaist, aga UKIP-l võib olla kaalukeele roll järgmise valitsuse moodustamises, kui ükski erakond selget ülekaalu ei saavuta.

Farage lubab kulutada kaitsele «märgatavalt» üle NATO liikmesriigilt nõutava kahe protsendi sisemajanduse kogutoodangust ja lüüa üle konservatiivide valijate kahanevad read, mis peavad ikka veel peaminister David Cameroni parteid «julgeolekuparteiks».

Valimismanifestis lubatakse ka ELi liikmesuse referendumit «võimalikult peatselt», lihttööliste immigratsiooni viieaastast keeldu ning punktipõhist süsteemi oskustöölistest sisserändajatele.

Cameron on lubanud tagasivalimise korral ELi liikmesuse üle referendumit 1917. aastal.

«Te leiate eest tõsise, igakülgselt rahastatud poliitika, mis kajastab kõike seda, mille eest UKIP seisab: usku oma riiki,» kuulutas ta.

«Kui te usute, et me oleme küllalt suured oma parlamendis oma seadusi tegema; kui te usute, ei meil peaks olema suveräänne õigus oma piire kontrollida; kui te usute, et meil peaks olema vastutustundlik eelarve ja me peaksime lõpetama riigivõla kasvatamise ning mitte ootama oma lastelt ja lastelastelt selle tasumist, siis oleme me teie partei.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles