Kiievist leiti Ukraina endise parlamendisaadiku surnukeha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnukeha. Pilt on illustratiivne.
Surnukeha. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kiievis leiti kuulihaavadega endise parlamendisaadiku Oleh Kalašnikovi surnukeha, teatas Ukraina siseministeerium kolmapäeva õhtul.

«Oleg Ivanovitš Kalašnikovi surnukeha leiti kolmapäeval kella 7.20 paiku õhtul tema kodu juurest. Tema surma põhjustas kuulihaav,» ütles siseametkonna pressiesindaja.

Sündmuskohal on siseministri kohusetäitja Vasõl Paskali juhitav miilitsauurijate rühm. «Võtsin selle kuriteo uurimise oma isikliku juhtimise alla. Motiiv ja juurdluse esialgsed tulemused tehakse hiljem teatavaks.»

Kiievi miilitsa pressiesindaja sõnul kuuldi miilitsa kätte jõudnud tunnistuse kohaselt Pravda prospektil asuva maja trepikojas laske ning seejärel leiti sealt surnukeha.

Siseministri nõunik Anton Heraštšenko kirjutas Facebookis: «Mõne tunni eest lasti Vinogradari elamupiirkonnas oma korteri uksel maha endine rahvasaadik Oleh Kalašnikov. Kiievi miilits on alustanud kriminaaluurimist karistusseadustiku paragrahv nr 115 (ettekavatsetud mõrv) alusel.»

Kalašnikov sündis 1962. aastal ning juhtis alates 1997. aastast üleriigilist sõdurite ühendust.

Kalašnikov oli aastatel 2006-2007 Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši erakonna Regioonide Partei saadik Ukraina ülemraada viiendas koosseisus.

Ukraina režiimivahetuse ajal eelmise aasta veebruaris oli tapetud rahvasaadik aktiivselt seotud Anti-Maidani liikumise organiseerimise ning selle aktivistide tegevuse korraldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles