Poola on vastu, et Putinit toetavad Ööhundid tahavad mootorratastel sõita läbi riigi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Aleksander Zaldostanov
Vladimir Putin ja Aleksander Zaldostanov Foto: Scanpisx

Poola peaminister Ewa Kopacz on vastu, et Venemaa äärmusrahvuslikult meelestatud mootorrattaklubi Ööhundid ( Notšnõie Volki) liikmed sõidavad läbi Poola Saksamaale tähistama natsi-Saksamaa lüüasaamist 70 aastat tagasi.

Kopaczi sõnul oleks Venemaa presidenti Vladimir Putinit toetava gängi läbi Poola sõitmine provokatsioon, edastab AP.

Ööhuntidel on plaanis sõita umbes sama teed pidi, mida kasutasid Punaarmee sõdurid 1945. aastal Berliini suunas liikudes.

Poola meedia teatel on enamik poolakaid venelastest mootorratturite aktsiooni vastu.

Poola peaminister teatas, et kui Ööhundid rikuvad Poola territooriumil olles seadusi või on julgeolekule ohuks, nad arreteeritakse.

Ööhuntide ettevõtmine tekitas Poola sotsiaalmeedias laialdase diskussiooni. Tuhanded poolakad on liitunud Facebooki rühmaga, milles nõutakse, et neid venelasi ei lubataks Poolasse.

Lisaks Ööhuntidele peaks ettevõtmisega liituma veel mitme teise riigi mootorratta gängid. Eesmärgiks on koos liikuda läbi mitme riigi Saksamaale.

Saksamaa siseministeeriumi pressiesindaja Tobias Plate sõnas, et võimuesindajad jälgivad venelastest mootorratturite liikumist ja tegevust.

Öö Hunte tuntakse ka kui Venemaal pead tõstva marurahvusluse ühte eestvedajat. Selle grupeeringu mootorratturid on president Vladimir Putini soosingus ning kumbki osapool ei varja seda.

Öö Huntide juht on Aleksander Zaldostanov, keda tuntakse ka hüüdnimest Kirurg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles