Gerassimov: Ukraina kodusõda on Venemaale sõjaliseks ohuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Valeri Gerassimov.
Vene relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Valeri Gerassimov. Foto: SCANPIX

Ukraina 2013. aasta riigipööre viis kodusõjani ning Kiievi sõjaline operatsioon võib olla suunatud ka Venemaa vastu, väitis Vene relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Valeri Gerassimov täna  Moskva julgeolekukonverentsil.

«Ukrainas käib kodusõda ja selle ohvriks on langenud tuhanded inimesed. Raske on ennustada, kuidas kõik see lõppeda võib,» ütles ta.

«Me ei tea, missuguseid juhiseid on Ukraina uued võimud oma Lääne ülevaatajatelt saanud ja kuhu võidakse Kiievi agressioon tulevikus suunata,» rääkis kindral.

«Aga igal juhul ei välista niisugune ebakindlus sõjalist ohtu Venemaale,» lausus ta.

Gerassimov tõi sõjaohust kõneldes näiteks Gruusia väidetava rünnaku Lõuna-Osseetiasse paigutatud Vene rahuvalvajatele 2008. aasta augustis.

Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare hõivamine ja sekkumine Ida-Ukrainas on toonud Venemaale kaasa Lääne sanktsioonid ja viinud poolte suhted suurimasse madalseisu pärast külma sõja lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles