Vene kindral: NATO õppused on muutumas süstemaatiliseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Valeri Gerassimov.
Vene relvajõudude kindralstaabi ülem armeekindral Valeri Gerassimov. Foto: SCANPIX

NATO suhtumise muutumist Venemaasse ilmestab alliansi õppuste sagenemine Vene piiride lähistel, sõnas Vene kindralstaabi ülem armeekindral Valeri Gerassimov täna julgeolekukonverentsil Moskvas.

Alliansi «tegevus» püsis enne 2013. aastat stabiilsena, kuid alates 2014. aastast on see hüppeliselt kasvanud.

Võrreldes 2013. aastaga on mitte Musta mere äärsete NATO liikmesriikide aluste sisenemine akvatooriumile neljakordistunud. NATO luurelendude hulk Vene piiride lähistel on samuti mitmekordistunud, sõnas ta.

Alliansi sõjalise tegevuse laienemine Vene piiride lähistel on muutunud süstemaatiliseks.

«Global Hawk luuredroonid lendavad regulaarselt üle Musta mere ning Saksa ja Poola luurealused on hakanud alaliselt Läänemerel patrullima. NATO õppuste hulk eelmisel aastal kasvas 80 protsenti,» ütles Gerassimov.

Kui varem olid NATO õppused keskendunud kriisiolukordadele ning terroritõrjeoperatsioonidele, simuleeritakse praegu peamiselt sõjalist tegevust kujuteldava vaenlase vastu, millena on selgelt äratuntav Vene Föderatsioon, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles