Rootsis vabastati lõplikult sarimõrvariks peetud Sture Bergwall

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sture Bergwall.
Sture Bergwall. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Rootsis vabastatakse lõplikult sarimõrvariks peetud 64-aastane Sture Bergwall ehk lõpetatakse tema psühhiaatriline ravi, otsustas neljapäeval Faluni kohus.

Bergwall märkis kohtuhoone juures ootavatele ajakirjanikele, et tulevik paistab helge ja lubas oma tundmusi täpsemalt kirjeldada memuaarides, mida ta parajasti kirjutab.

Sture Bergwall ehk Thomas Quick mõisteti 1990-ndatel aastatel süüdi kaheksas mõrvas. Mees ise väitis, et on tapnud üle 30 inimese. Hiljem tunnistas Bergwall, et oli mõrvad üles tunnistanud, et pälvida avalikkuse tähelepanu ja saada rohkem ravimeid.

Faluni kohus langetas otsuse Bergwalli vabastamise kohta aasta tagasi, kuid mees sai siiani kohtupsühhiaatrilist ravi. Kohus lisas, et mees kannatab endiselt isiksusehäirete all, kuid mitte sellisel määral, et teda oleks vaja kinni pidada. Vabastamiseks esitati mitu tingimust, nii peab Bergwall hoiduma alkoholist ja uimastitest, käima regulaarselt ravil ning võtma oma uues elukohas vastu kohalike võimude abi.

Bergwalli juhtum on tekitanud Rootsis laia vastukaja, kuna leitakse, et kohtud mõistsid mehe aastatel 1976-1988 aset leidnud mõrvades süüdi liiga kergekäeliselt.

Viimastel aastatel pidevalt blogi pidanud ja Twitteris avalikkusega suhelnud Bergwall on öelnud, et kavatseb kolida põhja poole, hakata elama mägedes ning pühenduda läbielatu kirjapanekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles