Putini paljastus: jõin koos Gerhard Schröderiga õlut kui saun süttis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin esines eile televisoonis otse-eetris oma iga-aastase kevadise kokkuvõtva kõnega riigi olukorrast.

Putin paljastas ka humoorikaid ja erakordseid fakte oma elust, millest üks oli õlle joomine ja saunas käimine koos Saksamaa kunagise kantsleri Gerhard Schröderiga, edastab iltasanomat.fi.

Ajakirjanikud küsisid Putinilt, et kas ta on teiste riikide juhtidega koos saunas käinud ning maailma poliitikat arutanud. Putin rääkis siis oma erakordse kogemuse koos Schrödriga.

«Saksamaa endine kantsler Gerhard Schröder oli mu residentsis külaline. See leidis aset aastaid tagasi. Tundsime end saunas õlut juues mõnusalt kui saun järsku süttis,» meenutas Venemaa president.

Putini sõnul oli nad õllejoomisega just algust teinud.

«Märkasin põlengut ja ütlesin, et Gerhard, peame kiiresti lahkuma, kuna saun põleb,» jätkas Putin.

Venemaa presidendi mäletamist mööda suhtus Schröder juhtunusse rahulikult ning ta oli tahtnud õlle enne lahkumist ära juua.

Putin pidas saunapõlengut siiski eluohtlikuks ning kordas, et nad peavad lahkuma.

«Kas oled hulluks läinud, me võime siia sisse põleda,» jätkas Putin.

Ka see ei olevat Schröderit kõigutanud, sest ta oli õlle rahulikult lõpuni joonud ning alles siis oli nõus lahkuma.

«Igatahes ta jõi õllepudeli tühjaks. Ta oli väga otsusekindel, see mida pähe võttis, selle järgi ka käitus,» nentis Putin.

Putini kinnitusel saunapõlengut kohe kustutada ei suudetud ning saun hävines.

«Pärast seda juhtumit ei ole ma ühegi kollegi ega poliitikuga koos saunas käinud, kuigi mulle meeldib saun,» lisas Venemaa president.

Putin on ka varem pääsenud kahjutulest. Kui ta elas veel 1990. aastatel Peterburis, oli tal Karjalas suvila koos saunaga. Selles saunas puhkes tulekahju ning ta pidi põgenema kiiresti läbi akna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles