Lavrov: Moskva ja Ladina-Ameerika koostöö tagab stabiilsuse maailmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: Reuters / Scanpix

Vene välisminister Sergei Lavrov peab koostööd Moskva ja Ladina-Ameerika riikide vahel rahvusvaheliste suhete stabiilsuse tagajaks.

«Me väärtustame oma suhteid Ladina-Ameerikaga. See on tohutu maailm. Olen veendunud, et see on üks tähtsamaid ja võimsamaid kujunemisel oleva mitmepooluselise ja mitmekeskusega süsteemi aluseid,» lausus Lavrov neljapäeval ajakirjanikele.

Vene välisminister osales Moskva ja Ladina-Ameerika riikide vahel diplomaatiliste suhete kehtestamise 70. aastapäeva üritusel.

Tekkiv süsteem tagab rahvusvaheliste suhete stabiilsuse, sõnas Vene esidiplomaat.

«Me tahame elada vastavalt meie inimeste soovidele. Tahame töötada kõigiga kui võrdsed. Tahame saada vastastikust kasu ühisprojektidest majanduse, investeeringute, teaduse ja kultuuri alal, igas inimtegevuse valdkonnas.»

«Tahame, et maailma toetaks arengukeskuste, sealhulgas Ladina-Ameerika, Euraasia ja Venemaa, üksmeel. Tahame, et kõik riigid järgiksid Teise maailmasõja järel välja arendatud ning ÜRO hartas sätestatud reegleid,» lausus Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles