Briti iseseisvuspartei pälvis homode pahameele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Iseseisvuspartei juht Nigel Farage.
Briti Iseseisvuspartei juht Nigel Farage. Foto: AFP / Scanpix

Briti seksuaalvähemuste õiguste eest seisjad on nördinud, sest kohalik iseseisvuspartei (UKIP) on ainuke põhilistest Suurbritannia erakondadest, kes ei maininud oma valimisprogrammis seksuaalvähemusi. 

Vähemusorganisatsioonid on jõudnud juba väljendada pahameelt partei seisukohtade puudumise üle. «Oleme erakordselt pettunud, et UKIP on keeldunud tunnistamast ja lahendamast probleeme, mis puudutavad paljude inimeste õigust elada vabalt ja ilma hirmuta hukkamõistmise eest,» seisab vähemusühingu Stonewall avalduses.

Iseseisvuspartei on oma otsust kaitsnud. «Me usume võrdsusesse ja lõime seetõttu manifesti pigem kõigile, mitte erinevatele huvirühmadele,» selgitas erakonna kõneisik.

Teised parlamendivalimistel osalevad erakonnad on oma programmides seksuaalvähemustele vähem või rohkem ruumi pühendanud. Liberaaldemokraatide vastav dokument tuli terve lehekülg, rohelised avaldasid 10-punktise nimekirja vihakuritegude ja seksuaalsest orientatsioonist tuleneva koolikiusamise vastu võitlemisest. Konservatiivid piirdusid homoõiguste mainimisega vaid paaris lõigus.

Suurbritannia üldvalimised toimuvad 7. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles