Lavrov: Kiiev seab relvade äraviimisele ebarealistlikke tingimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Kiiev seab Kagu-Ukrainast alla 100 mm kaliibriga relvade äraviimisele ebarealistlikke tingimusi, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov reedel.

«Kahjuks on Ukraina esitanud tingimused, nõudes muu hulgas täielikku relvarahu, mis on vaevalt et realistlik,» ütles Lavrov Moskvas ajakirjanikele.

Ta väljendas samas veendumust et «täiendavate relvakategooriate, seal hulgas väiksema kaliibriga relvade äraviimine aitab kahandada uute intsidentide ohtu».

Vastav kokkulepe saavutati 13. aprillil Normandia formaadi ministrite kohtumiselt, tuletas ta meelde.

«Lugansk ja Donetsk toetasid seda ning ettepanekut arutati 14. aprillil (Ukraina kontaktgrupi) videokonverentsil,» lisas Lavrov. «Sestap ootame Ukraina kolleegidelt kokkuleppe täitmist.»

«Kahjuks ei ole see esimene kord, kus Ukraina positsiooniga hakkab midagi juhtuma,» ütles Lavrov ja rääkis, et sama olukord oli pärast 12. veebruari Minski tippkohtumist, kui mõni päev hiljem hakkas Kiievist tulema avaldusi, mis olid «kokkuleppele otseselt vasturääkivad».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles