OSCE: Ukraina ja Vene ohvitserid teatasid kolmandast jõust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatleja Ukrainas
OSCE vaatleja Ukrainas Foto: SCANPIX

Donetskis asuva ühise kontrolli- ja koordineerimiskeskuse vaatluspunkti ukrainlastest ja venelastest ohvitserid teatasid tundmatust kolmandast osapoolest, mis provotseerib Ukraina relvakonflikti osapooli relvarahu rikkuma, edastas uudisteportaal Unian reedel.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon teatas sõjaväelaste sellisest avaldusest neljapäeval.

OSCE Ukraina erivaatlusmissiooni esindajad ütlesid Donetski raudteejaamas asuvas vaatluspunktis, et ühiskeskus püüdis neljapäeval kolm korda saavutada relvarahu, kuid iga kord kokkulepitud ajast vaid mõned minutid hiljem algas taas tulistamine kuuli- ja miinipildujatest.

Neljapäeva jooksul fikseerisid Donetski raudteejaamas asuvad vaatlejad mitu korda vaenutegevust linna lennuväljal ja selle lähedal, muu hulgas Peski küla ja Adejevka linna ümbruses.

OSCE teavitas neljapäeval ka sellest, et tänu droonide kasutamisele märkasid nad relvastust, mida mõlemal osapoolel poleks tohtinud enam konfliktitsoonis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles