Mehhikos varastatud radioaktiivset ainet ei ole kätte saadud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko siseministeerium saatis pärast vargust laiali pildi radioaktiivset materjali sisaldavast kastist.
Mehhiko siseministeerium saatis pärast vargust laiali pildi radioaktiivset materjali sisaldavast kastist. Foto: SCANPIX

Mehhiko võimud ei ole veel suutnud üles leida tööriistakasti suurust konteinerit ohtliku radioaktiivse ainega, mis esmaspäeval Tabasco osariigis varastati, tunnistasid ametivõimud eile.

"Seni ei ole me leidnud ei allikat ega veokit, milles see asus," ütles riikliku tuumaohutuskomisjoni direktor Juan Eibenschutz telekanalile Milenio.

Mehhiko võimud kuulutasid tööstuslikus radiograafias kasutatava iriidium-192 varguse ilmnedes viies lõuna- ja idaosariigis välja häireolukorra.

Iriidium-192 allikas oli konteineris, mis varastati esmaspäeval Tabasco osariigis Cardenases koos veoautoga. Ilmselt ei teadnud vargad, et autos oli ohtlik aine.

Võimude kinnitusel ei ole elanikkonnal ohtu, kuni aine jääb suletud konteinerisse.

Tegemist ei ole esimese sarnase juhtumiga Mehhikos. 2013. aasta detsembris varastati veok konteineriga, kus oli äärmiselt radioaktiivne koobalt-60. Tollal vargad vahistati ja paigutati haiglasse, keegi surma ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles