Islamiriik võttis vastutuse Afganistani enesetapurünnaku eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud Nangarhari provintsis paigas, kus täna leidis aset enesetapurünnak, mis nõudis vähemalt 33 inimelu.
Afganistani politseinikud Nangarhari provintsis paigas, kus täna leidis aset enesetapurünnak, mis nõudis vähemalt 33 inimelu. Foto: SCANPIX

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis vastutuse täna Afganistani idaosas Jalalabadis vähemalt 33 inimese elu nõudnud enesetapurünnaku eest, ütles Afganistani president Ashraf Ghani.

Kui IS-i väide tõeks osutub, on see islamiliikumise esimene tõsisem rünnak Afganistanis. Nende seal tegutsemisest on räägitud juba pikemat aega, ent midagi sellist pole nad seal siiani korraldanud.

«Kes võttis vastutuse tänase kohutava rünnaku eest Nangarharis? Taliban ei võtnud selle rünnaku eest vastutust, seda tegi Daesh (IS),» ütles president Ghani, kasutades äärmusrühmituse araabiakeelse nimetuse lühendit.

End IS-i kõneisikuks nimetanud mees helistas uudisteagentuurile AFP ja teatas, et enesetapuplahvatuse korraldas islamiliikumine. Sama väitis IS ka internetis.

Jalalabadis panga ees toimunud enesetapuplahvatuses hukkus täna vähemalt 33 ja sai viga 100 inimest.

Plahvatus toimus panga juures, kust riigiteenistujad käivad kuupalka välja võtmas.

Talibani esindaja Zabihullah Mujahid kinnitas juba varem, et nemad selle taga ei ole.

Afganistan valmistub kevade saabudes Talibani võitlushooaja alguseks. 10. aprillil sai juba Jalalabadis NATO konvoile tehtud autopommirünnakus surma kolm tsiviilisikut ja nädala eest tapsid Talibani võitlejad Badakhshani provintsi mägedes 18 Afganistani sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles