Vene asekaitseminister süüdistas NATOt valikulises koostöös

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asekaitseminister Anatoli Antonov.
Venemaa asekaitseminister Anatoli Antonov. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministri asetäitja rahvusvahelise koostöö alal Anatoli Antonov iseloomustas täna NATO tegutsemist Venemaa-suunal kui katset saiast rosinaid välja urgitseda.

«Negatiivne foon kogunes aastaid. Ja NATO riigid .... püüdsid alati koostööd teha peamiselt endale kasulikke tegevusvaldkondi valides. Teate, nagu püüdes rosinasaiast algul rosinad välja urgitseda ja jätta sai ise juba hilisemaks. Pruukis meil seejuures aga rääkida seisukohtadest, mis täna alliansi hinnanguga kokku ei lange, süüdistati meid kohe konstruktiivsuse puudumises,» kurtis Antonov teleusutluses.

Tema sõnul on Venemaal NATO-le väga palju küsimusi. «Mitte etteheiteid, aga just küsimusi NATO struktuuride tegevuse kohta,» lausus aseminister.

Kõiki üles kerkinud küsimusi oli Antonovi väitel kavas arutada neljapäeval toimunud Moskva julgeolekukonverentsil, kuhu aga enamik alliansi esindajaid ei saabunud.

«Me tegime ettepaneku - tulge Moskvasse, istume neutraalsel pinnal maha ja räägime kõigist probleemidest. Kuidas edasi elada, kuidas vastastikust usaldust taastada. Kui keegi täna räägib, et on kadunud usaldus Venemaa vastu, pole ma sellega nõus. Hoopis meil ei ole usaldust NATO tegevuse suhtes,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles