Vene asekaitseminister: Venemaa on koostööst NATO-ga huvitatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseväelane
Vene siseväelane Foto: SCANPIX

Venemaa on huvitatud koostööst USA ja NATO riikidega just sel määral, nagu on sellest huvitatud nemad, ütles laupäeval Vene asekaitseminister Anatoli Antonov.

«Mis meisse puutub, siis tahaksin kinnitada, et oleme huvitatud sõjalisest koostööst USA ja NATO-ga sel määral, nagu on huvitatud nemad. Kõik mehhanismid on olemas, mitte meie ei ole neid külmutanud,» lausus Antonov.

«Me arvame, et see (külmutamine) ei ole õige otsus. Kuid kedagi veenma, paluma ja anuma me ei hakka,» ütles aseminister teleusutluses.

Tema sõnul on Venemaal ja Ühendriikidel olemas kokkulepe ohtliku sõjalise tegevuse vältimisest, lisaks on kaitseministeeriumide raames olemas riiklik tuumaohu hindamise keskus, mille kanalite kaudu on võimalik viivitamatult võtta ühendust Brüsseli, Washingtoni või teiste pealinnadega.

«Probleem on muus. Probleem on selles, et need kanalid on praegu külmutatud. Kahjuks on NATO maad ja Ameerika Ühendriigid kõik need kontaktid külmutanud,» väitis ta.

«Ning ma tunnen ja tunnetan juttude, meediateadete ja mitteametlike kontaktide põhjal, et nii ameeriklased kui NATO riigid mõistavad suurepäraselt, et sellised mehhanismid peavad eksisteerima. Ja üldse, kui sõjaväelased lõpetavad rääkimise, on see väga halb. Halb rahu, stabiilsuse ja regionaalse julgeoleku jaoks,» lisas Antonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles