Läti majandusnõuniku arvates tuleks teha rohkem koostööd Põhjamaadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp. Läti saatkond Tallinnas. Pilt on illustratiivne.
Läti lipp. Läti saatkond Tallinnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann/PM

Läti presidendi Andris Bērziņši majandus- ja Euroopa asjade nõuniku Andris Piebalgsi sõnul tuleb loobuda ideest, et Läti võiks olla sillaks ida ja lääne vahel, sest see ei toimi ega hakkagi kunagi toimima ning pigem tuleks teha rohkem koostööd Põhjamaadega.

«Seal on muidugi mõningat kaubandust ja transiiti ida suunas, kuid see ei ole midagi, millele saaks meie majandus tugineda,» märkis Piebalgs BNS-ile.

Nõuniku sõnul tuleks selle asemel tõhustada koostööd Põhjamaadega ja luua efektiivne sotsiaalpoliitika, sest aeg on aru saada, et Brüssel ei hakka selle eest kunagi hoolitsema.

Piebalgs lahkub juulis president Bērziņši majandus- ja Euroopa asjade nõuniku ametikohalt.

Piebalgs ütles BNS-ile, et ta oleks hakanud uut töökohta otsima ka juhul, kui Bērziņš oleks otsustanud teiseks ametiajaks presidendiks kandideerida.

Piebalgsi ametiaeg Euroopa Komisjoni arenguvolinikuna lõppes 2014. aasta 31. oktoobril. Komisjonis alustas ta tööd juba 2004. aastal energiavolinikuna, arenguvolinikuks sai ta 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles