Põhja-Korea meedia: Kim Jong-un käis riigi kõrgeimal mäetipul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong Un Paektu mäel.
Põhja-Korea liider Kim Jong Un Paektu mäel. Foto: KCNA/Reuters

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ronis riigi kõrgeimasse tippu ja ütles seal sõjaväelastele, et retk mäkke annab võimsamat vaimset energiat kui tuumarelv, vahendas täna totalitaarse riigi ametlik meediakanal.

«Paektu mäkke ronimine annab hindamatut vaimutoitu, mis on võimsam kui ükski tuumarelv,» vahendas leht Kimi sõnu.

Ajaleht Rodong avaldas foto naeratavast riigipeast lumisel mäetipul, selja taga tõusev päike.
Ajaleht Rodong avaldas foto naeratavast riigipeast lumisel mäetipul, selja taga tõusev päike. Foto: SCANPIX

Riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel tõusis Põhja-Korea liider mitmesaja lahinglenduri, kõrge sõjaväelase ja parteiametniku saatel mäetippu eile hommikul.

Foto: KCNA/Reuters

Põhja-Korea ajakirjandusel on kombeks pajatada üle 60 aasta eraklikku riiki juhtinud Kimide dünastia imetegudest. Alles möödunud nädalal anti teada, et praegune riigijuht oskas juba kolmeaastaselt autot juhtida.

Lisaks fotodele riigipeast mäetipus avaldati ka maaliline loodusvaade.              Foto: Scanpix
Lisaks fotodele riigipeast mäetipus avaldati ka maaliline loodusvaade.              Foto: Scanpix Foto: KCNA/Reuters

Hiina piiril asuv 2750 meetri kõrgune Paektu mägi on korea rahvapärimises püha paik ja see on omandanud keskse koha Kimi dünastiat ülistavas propagandas. Nii väidab riiklik hagiograafia, et praeguse liidri isa Kim Jong-il sündis sellel mäel, ehkki paljud vähem riigitruud ajaloolased ütlevad, et see tähelepanuväärne sündmus leidis aset hoopis Venemaal.

Möödunud aastal kadus Kim Jong-un pikemaks ajaks avalikkuse eest ning naastes käis ta kepiga, mistap spekuleeriti põhjalikult tema tervise teemadel. Arvati näiteks, et väga ülekaalulisel riigipeal on probleeme pahkluudega, mistap tundub uudis, et ta ise mäe otsa ronis veelgi ebausutavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles