Netanyahu sai presidendilt lisaaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: SCANPIX

Iisraeli märtsikuised parlamendivalimised võitnud parempoolse Likudi partei peaministrist liider Benjamin Netanyahu sai presidendilt valitsuskoalitsiooni moodustamiseks lisaaega.

President Reuven Rivlin teatas täna, et annab Netanyahule veel 14 päeva aega valitsusliidu moodustamiseks. Esmalt andis riigipea Netanyahule selleks aega neli nädalat, kuid valitsusjuht palus lisaaega. Kui Netanyahul ei õnnestu kahe nädala jooksul toimivat valitsust kokku panna, on presidendil õigus teha valitsuse moodustamise ettepanek mõnele teisele kandidaadile.

Likud sai 120-kohalises knessetis 30, mullu asutatud vasaktsentristlik Sionistlik Liit 24, kirju ideoloogilise taustaga araablaste erakondade valimisliit Ühendnimekiri 13, paremliberaalne Yesh Atid (Tulevik) 11 ja tsentristlik Kulanu (Meie) kümme kohta. Ülejäänud viis erakonda saavad parlamenti saata viis kuni kaheksa saadikut.  

Seni on Netanyahu teinud kõige tõsisemaid katseid moodustamaks Likudist ning viiest parempoolsest ja ultraortodokssest erakonnast koosnevat võimuliitu, millel oleks parlamendis 67 kohta. Läbirääkimised pole aga olnud edukad ning kohalik meedia spekuleerib, et sündida võib ühtsusvalitsus Likudi ja Sionistliku Liidu vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles