Vene portaal: Maidani snaiprid said Poolas väljaõppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janusz Korwin-Mikke.
Janusz Korwin-Mikke. Foto: AFP/SCANPIX

Vene uudisportaal Lenta.ru vahendab poola eurosaadiku Janusz Korwin-Mikke sõnu, mille järgi mullu veebruaris Kiievis Maidani väljakul rahva pihta tulistanud snaiprid koolitati välja just tema kodumaal.

«Maidan – see on meie töö. Istusin europarlamendis kõrvuti Eesti välisministri Urmas Paetiga. Ta tunnistas seda vestluses tollase Euroopa Liidu kõrge välisesindaja Catherine Ashtoniga – et meie inimesed tulistasid Maidanil. Mitte Venemaa presidendi Vladimir Putini ega endise Ukraina juhi Viktor Janukovitši omad.»

Korwin-Mikke sõnul avati tuli 40 meeleavaldaja ja 20 politseiniku pihta puhtalt provokatsioonist. «Et olla Washingtonis heas kirjas,» selgitab euroskeptikuna tuntud ja paremäärmuslikele parlamendisaadikutele omaselt ühtegi fraktsiooni mitte kuuluv mees. Ühtlasi väljendas ta usku, et praegused arengud Ukrainas on Ameerika Ühendriikide agressioon Venemaa suunas.

Urmas Paet kommenteeris Postimehele, et pole Korwin-Mikkega kunagi ei europarlamendis kõrvuti istunud ega ka väidetule midagi sarnast rääkinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles