Itaalia kaalub «suunatud sekkumisi» inimsmugeldajate vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Itaalia kaalub võimalust korraldada «suunatud sekkumisi» Liibüa inimsmugeldajate vastu, kelle süül on Vahemerd ületavate migrantide arv järsult kasvanud, ütles peaminister Matteo Renzi.

«Sõjaline sekkumine Liibüa stabiliseerimiseks ei ole arutusel, küll aga on võimalikud suunatud sekkumised kuritegeliku võrgustiku hävitamiseks,» ütles peaminister. «Kaalume rünnakuid surmaräkiti ja orjakaupmeeste vastu.»

Renzi sõnul kaaluvad Itaalia kaitseministeeriumi eksperdid kõiki variante.

Piiratud sõjaliste aktsioonide võimaluse inimsmugeldajate vastu tõstatas esimesena eelmisel nädalal Itaalia välisminister Paolo Gentiloni, kelle sõnul eeskujuks võiks võtta terrorismivastased operatsioonid, mida liitlased korraldavad Iraagis ja Süürias Islamiriigi vastu.

Itaalia peab migratsioonikriisi lahendamise võtmeks riigivõimu taastamist konfliktidest laastatud Liibüas. Rooma on öelnud, et on valmis juhtima oma endises koloonias rahvusvahelist rahuvalvejõudu, kuid seda vaid tingimusel, kui vaenupooled jõuavad esmalt vaherahu ja rahuleppeni.

Liibüas valitsevat kaost peetakse peapõhjuseks, miks kogu Põhja-Aafrika ja teiste regioonide inimsmugeldajad saavad riigis karistamatult tegutseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles