Itaalia võimud arreteerisid Vahemere õnnetuslaeva kapteni ja meeskonnaliikme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei koos mereõnnetusest päästetutega
Itaalia politsei koos mereõnnetusest päästetutega Foto: SCANPIX

Itaalia võimude sõnul arreteeriti seoses möödunud pühapäeval Vahemeres Liibüa ranniku lähedal aset leidnud migrantidelaeva õnnetusega aluse kapteni ja üks meeskonnaliige.

Neid isikuid kahtlustatakse inimkaubanduses ning nad on nende 28 hulgas, kes õnnetuses ellu jäid ja Sitsiilia saarele jõudsid, edastab BBC.

Itaalia infrastruktuuri minister Graziano Delrio sõnas, et Sitsiilia Catania prokurör Giovanni Salvi andis käsu arreteerida kaks isikut, kes saabusid Itaaliasse rannavalve alusel.

Tegemist oli Tuneesia päritolu kapteni ja Süüria päritolu esimese tüürimehega.

Delrio sõnul alustati migrantidelaeva õnnetuse uurimist.

ÜRO põgenikeagentuuri andmetel hukkus pühapäevases laevaõnnetuses umbes 800 inimest.

«Pardal oli rohkem kui 800 inimest, nende seas ka 10 – 12-aastaseid lapsi. Nad olid Süüriast, Eritreast, Somaaliast ja veel mitmest riigist. Nad lahkusid Tripolist möödunud laupäeva hommikul kell 8.00 kohaliku aja järgi,» teatas ÜRO põgenikeorganisatsiooni Itaalia esindaja Carlotta Sami.

Sadu põgenikke oli suletud laeva alumistele tekkidele ning nad ei pääsenud sealt välja. Rohkem kui 800 pardal olnust jäid ellu vaid 28.

Euroopa Liit püüab astuda samme lahendamaks Vahemere piirkonnas tekkinud migrantide kriisi ja takistama inimkaubandust. Esmajoones püütakse teha kindlaks alused, mis Põhja-Aafrikast illegaalseid immigrante Euroopasse toovad.

Malta peaministri Joseph Muscati sõnul oli pühapäevane õnnetus murranguline ning kui Euroopa illegaalsete immigrantide probleemi lahendamisel koostööd ei tee, siis on tagasilöögid väga karmid.

Ekspertide sõnul õitseb Vahemere piirkonna inimkaubandus ebastabiilse olukorra tõttu Liibüas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles