Austraalia: EL peab karmistama Vahemerel piirikontrollimeetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia peaminister Tony Abbott.
Austraalia peaminister Tony Abbott. Foto: SCANPIX

Austraalia peaminister Tony Abbott kutsus täna Euroopa Liidu liikmesriike karmistama vähemalt 800 inimelu nõudnud laevahuku järel piirikontrollimeetmeid.

Vahemerel Liibüa rannikust 27 kilomeetri kaugusel läks ööl vastu pühapäeva põhja kalalaev sadade migrantidega pardal. Vaid 28 pardalviibinul õnnestus tänu Portugali kaubalaevale eluga pääseda.

Abbott, kelle valitsus on rakendanud alates 2013. aasta septembrist karmi asüülitaotlejate tagasisaatmise poliitikat osana strateegiast sundida neid loobuma katsetest meritsi Austraaliasse jõuda, nimetas viimast Vahemere laevahukku kohutavaks tragöödiaks ning andis mõista, et EL peaks järgima Austraalia eeskuju.

«Ainus viis surmadele lõpu tegemiseks on peatada inimkaubandus. Ainus viis surmade ärahoidmiseks on laevade peatamine,» sõnas Abbott pealinnas Canberras ajakirjanikele.

Seetõttu on tema sõnul oluline, et Euroopa riigid võtaksid kasutusele väga jõulised poliitikad Vahemere-ülesele inimsmugeldamisele lõpu tegemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles