Jaapani rong saavutas kiiruseks 603 kilomeetrit tunnis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Central Japan Railway väljastatud foto, kus on näha, et magnetrong on saavutanud kiiruseks 603 kilomeetrit tunnis.
Central Japan Railway väljastatud foto, kus on näha, et magnetrong on saavutanud kiiruseks 603 kilomeetrit tunnis. Foto: SCANPIX

Jaapani rongifirma Central Japan Railway tegi katsesõidul uue rongide kiirusrekordi, kui firma magnetrong sõitis 603-kilomeetrise tunnikiirusega, kirjutab Bloomberg News.

Firma testib teid ja ronge, mis on kavas 2027. aastal Tokyo ja Nagoya vahel kasutusele võtta. Tavaliikluses on rongi maksimumkiiruseks kavandatud 500 kilomeetrit tunnis. Sel juhul kuluks 286 kilomeetri läbimiseks 40 minutit.

Magnetrongid alustavad sõitu tavalistel rööbastel. Kiiruse kasvades tõuseb rong magneti abil pisut rööbaste kohale.

Jaapan on valmis magnetronge müüma ka välismaale. USA esindajad on käinud nendega tutvumas. Magnetrongide probleemiks on suur maksumus.

Praegu sõidab maailmas ainult üks ülikiire magnetrong Shanghaist linna finantskeskusse 431-kilomeetrise tunnikiirusega. Selle on ehitanud Saksa Siemens ja ThyssenKrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles