IOM: selle aasta Vahemere ohvrite arv ületab mulluse 30 korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia piirivalve avaldas pildi 446 migranti vedanud laevast, kes kõik täna hommikul Calabria lähedal päästeti.
Itaalia piirivalve avaldas pildi 446 migranti vedanud laevast, kes kõik täna hommikul Calabria lähedal päästeti. Foto: SCANPIX

Vahemerel on sel aastal hukkunud üle 1750 migrandi, mis on 30 korda suurem arv kui möödunud aastal samal ajal, ütles täna Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM).

«IOMi arvestuste järgi on 2015. aasta ohvrite arv hetkeseisuga 30 korda suurem kui eelmise aasta samal perioodil, kui teatatud oli vaid 56 migrandi hukkumisest Vahemerel,» ütles agentuuri pressiesindaja Joel Millman Genfis ajakirjanikele.

«Nüüd kardab IOM, et 2014. aastal Vahemerel hukkunud migrantide koguarv 3279 ületatakse tänavu mõne nädalaga ja võib praeguste arvude põhjal ulatuda aasta lõpuks 30 000ni.»

ÜRO põgenikeagentuuri UNHCR pressiesindaja Adrian Edwards ütles, et pühapäevane tragöödia Liibüa rannikul, milles hukkus 800 inimest, on kõigi aegade rängim õnnetus Vahemerel.

Aprillikuus on praeguseks Vahemerel surma saanud 1300 inimest, mis teeb sellest kõigi aegade suurima ohvrite arvuga kuu, lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles