Iisraeli kohus mõistis vangi Iraani heaks spioneerinud belglase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ali Mansouri.
Ali Mansouri. Foto: SCANPIX

Iisraeli kohus mõistis täna seitsmeks aastaks vangi Iraanis sündinud belglase, keda süüdistati Teherani heaks spioneerimises.

Ali Mansouri peeti kinni 2013. aasta septembris Tel Avivi Ben Gurioni lennujaamas. Tema juurest leiti fotosid Tel Avivi USA saatkonnast ja teistest objektidest, ütles Iisraeli sisejulgeolekuteenistus Shin Bet.

Advokaat Avigdor Feldman ütles, et kohtuotsust ilmselt edasi ei kaevata.

«Iraani luureteenistused avaldasid talle ja tema perekonnale survet, ja meile tundub, et asjaolusid arvestades on see otsus päris õiglane ja põhjendatud,» ütles kaitsja, kes oli kohtus kinnitanud, et Iisraeli julgeolekut ei tohi ohtu seada.

Shin Bet väitis, et abieluga Belgia kodakondsuse saanud Mansouri värbas Iraani eliitväeosa revolutsioonikaardi erioperatsioonide üksus.

Väidetavalt lubati talle miljon dollarit, kui ta loob ärimehena Iisraelis ettevõtteid, mis tegutsevad Iraani luureteenistuste huvides, et kahjustada Iisraeli ja Lääne huve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles