Tšehhi president: Venemaa rünnak Balti riikide vastu oleks enesetapp

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi president Miloš Zeman.
Tšehhi president Miloš Zeman. Foto: SCANPIX

Tšehhi president Miloš Zeman ütles teisipäeval, et Venemaa rünnak Balti riikide vastu oleks Moskva jaoks enesetapp ning tooks kaasa NATO sõjalise sekkumise.

Ida-Ukraina konflikti küsimuses Venemaad toetavate vaadete poolest tuntud Zeman ütles uudisteagentuurile AP, et Vene president Vladimir Putin ei ole «enesetapjalik ning mõistab sellise rünnaku tagajärgi».

«Ma ei usu, et Venemaa alustaks sõda ühegi NATO liikmesriigiga, sest Putin pole kohe kindlasti enesetapjalik ja mõistab, millised tagajärjed sellega kaasnevad,» ütles Zeman.

«Ma olen kindel, et sellisel juhul järgneks mitte ainult poliitiline ja majanduslik, vaid asjakohane sõjaline reageering,» lisas president.

Venemaa jaoks ei ole majanduslikult mõttekas Ida-Ukrainat annekteerida, lisas Tšehhi riigipea. «Arvan, et Venemaa on rahul Krimmi annekteerimisega. Kahtlen, et oleks võimalik Ida-Ukrainasse sisse tungida. Kasvõi lihtsalt sellepärast, et kogu see kant on kodusõjast purustatud ja Moskva peaks hakkama toitma kümneid miljoneid näljaseid inimesi, milleks nende majandus pole võimeline,» märkis Zeman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles