Eesti suursaadik Ukrainas: Ida-Ukraina olukord võib taas halveneda sügisel

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik Ukrainas, Sulev Kannike.
Eesti suursaadik Ukrainas, Sulev Kannike. Foto: Andres Haabu / Postimees

9. mai paiku ei ole Donbassis olukorra järsku halvenemist oodata, küll aga võib see toimuda tänavu sügisel, mil peaksid toimuma kohalikud valimised, arvas Eesti suursaadik Ukrainas Sulev Kannike.

Ta rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud telefoniintervjuus, et Ukrainasse saabunud USA dessantväelased annavad Ukraina rahvuskaardile väga mitmekihilist väljaõpet, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kannike nimetas Venemaa arvamust, et ameeriklaste Ukrainas viibimine on provokatsioon, poliitiliseks survestavaks müraks.

Küsimusele, kuivõrd ta usub Minski lepete püsimisse ning kas praegu on vaikus enne tormi ning peale 9. maid hoogustub lahingutegevus taas, vastas Kannike, et tema 9. maiga seoses eriti ei muretse.

«Aga selge on see, et enne sügist - kohalike valimiste aeg on oktoobri lõpus - mingi seisukohavõtt või murdepunkt toimub, kui ühel hetkel selgub, et valimisi ikkagi Ida-Ukrainas Ukraina tingimustel st rahvusvaheliste vaatlejatega, Ukraina poliitikute turvalisel osavõtul ei saa läbi viia,» lisas diplomaat, et siis on ilmselt poliitiline ja võimalik, et ka sõjaline otsustuskoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles