Taanis kriminaliseeriti loomadega seksimine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad
Lambad Foto: SCANPIX

Alates eilsest on Taanis loomadega seksimine keelatud ning sellise seksimise eest saab kriminaalkorras karistada.

Loomade seksimist keelustava seaduseelnõu taga oli Taani toidu- ja põllumajandusminister Dan Jørgensen, kelle sõnul loomade seksimine kahjustab Taani mainet, edastab The Local.

Taani parlamendi enamiku parteide esindajad kiitsid uue seaduse heaks, vastu oli vaid Liberal Alliance partei ning Enhedslisten – De Rød-Grønne  partei esindajad puudusid hääletamiselt.

«Tähtis on, et Taanit ei vaadata enam kui riiki, kus seks loomadega on lubatud,» lausus Jørgensen.

Uue seaduse kohaselt saab loomadega seksimise eest esimesel üleastumisel karistada ühe aasta pikkuse vanglakaristusega ning kui loomadega seksimine kordub, siis kahe aasta pikkuse vanglakaristusega.

Seaduses on ka koerte ostmise piiranguid käsitlevad punktid. Selle eesmärgiks on vähendada koerte võtmist impulsi ajel ja hilisemat kahetsemist.

Enne uue seaduse kehtestamist oli Taanis keelatud seks loomadega vaid siis, kui loom selle tõttu kannatas. Loomakaitsjate sõnul ei kaitsnud see loomi piisavalt, sest raske oli leida tõendeid loomade kannatuste ja vigastuste kohta.

Loomakaitsjate andmetel on Taanis kasvanud niinimetatud loomaseksi turism ning on loodud mitmesid loomaseksi bordelle ja klubisid. Samuti on neile teada juhtumeid sellistes kohtades toiminud loomadega seksimisest ning loomade omavahelise paaritumise «etendustest».

Enne Taanit kriminaliseerisid loomadega seksimise Saksamaa, Norra, Rootsi ja Ühendkuningriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles