USA narkoameti juht astub skandaali tõttu tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA narkoameti juht Michele Leonhart
USA narkoameti juht Michele Leonhart Foto: SCANPIX

USA narkoameti (Drug Enforcement Administration –DEA) juht Michele Leonhart astub skandaali tõttu tagasi.

Alates 2007. aastast DEAd juhtinud Leonhart loobub tööst mai keskel, edastab Washington Post.

Leonharti lahkumise põhjuseks on raportid, mille kohaselt ta alluvad osalesid Colombias narkoparunite rahade eest korraldatud pidudel, kus oli ka kohalike narkokartellide palgatud prostituute.

Leonhart pidi möödunud nädalal nende juhtumitega seoses andma kongressi House Oversight and Government Reform Committee ees tunnistusi. Selle komitee enamik liikmetest langetas otsuse, et Leonhart ei ole enam usaldusväärne.

USA justiitsministeeriumi andmetel toimusid need narkopeod USA valitsuse poolt üüritud pindadel, kus olid kahtlastele isikutele käeulatuses nii salajaste infoga mobiiltelefonid kui sülearvutid.

Raporti kohaselt kingiti  USA narkoameti töötajatele neil pidudel ehteid, raha ja relvi.

«Prostituudid on Colombia kohaliku kultuuri osa ning seal on niiöelda tolerantsustsoone, kus nad saavad tegutseda vabalt,» sõnas üks uurijate poolt üle kuulatud DEA töötaja.

DEA seitse töötajat tunnistasid sellistel pidudel osalemist ning nad kõrvaldati karistusena töölt 2 – 10 päevaks.

USA kongress andis käsu uurida erinevate ametkondade agentide tegevust pärast seda kui 2012. aastal paljastus, et USA presidenti kaitsma pidanud agendid korraldasid Colombias prostituutidega seksipidusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles