Nemtsovi mõrva juurdlust pikendati 28. augustini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi foto Bolšoi Moskvoretski sillal.
Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi foto Bolšoi Moskvoretski sillal. Foto: SCANPIX

Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi mõrva eeluurimisaega pikendati 28. augustini, kinnitasid uurijad kolmapäeval.

«Selle juhtumi uurimisperioodi pikendati 28. augustini,» ütles uurimisrühma liige kolmapäeval Moskva Basmannõi kohtus, kus arutati süüaluse Anzor Gubaševi vahi all hoidmise pikendamist.

Uurimisega kursis olev allikas ütles, et eeluurimisaega pikendati, sest vaja on teha mitmesuguseid analüüse ja täpsustada kuriteo asjaolusid.

Basmannõi kohus on andnud korralduse viie Nemtsovi tapmises kahtlustatava mehe 28. aprillini vahi alla hoidmiseks. Nende hulgas on teo toimepanekus kahtlustatavad Zaur Dadajev ja Anzor Gubašev ning nende arvatavad kaasosalised Hamzat Bahhajev, Tamerlan Eskerhanov ja Šadid Gubašev.

Neli kahtlusalust eitab seotust Nemtsovi mõrvaga, Dadajev võttis algselt süü omaks, ent teatas hiljem, et tunnistus pressiti talt välja.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles