Saudi Araabia lubas jätkuvalt vastata mässuliste rünnakutele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni naine relvaga Dar Saadi linnaosas
Jeemeni naine relvaga Dar Saadi linnaosas Foto: SCANPIX

Saudi Araabia lubas kolmapäeval jätkuvalt vastata mässuliste vägede edasitungimisele ja igasugustele rünnakutele.

«Kui huthid või nende liitlased teevad mingisuguseid agressiivseid käike või üritavad edasi tungida, siis järgneb vastus,» kinnitas Saudi Araabia suursaadik Ühendriikides Adel al-Jubeir.

Jeemeni šiiamässulised nõudsid kolmapäeval Saudi Araabia ja tema liitlaste rünnakute täielikku lõpetamist ja kõnelusi ÜRO vahendusel.

Saudide juhitav koalitsioon teatas teisipäeval, et lõpetab Jeemeni-operatsioonide esimese faasi ehk õhurünnakud, ent õhulöögid on kolmapäeval sellest hoolimata jätkunud.

«Me nõuame, pärast Jeemeni-vastase agressiooni täielikku lõpetamist ja blokaadi kaotamist, et jätkuks poliitiline dialoog ÜRO toetusel,» ütles huthi mässuliste kõneisik Mohammed Abdulsalam.

Jeemenis puhkes märtsis relvakonflikt, milles on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsed väed. Saudi Araabia alustas õhurünnakuid huthide vastu 26. märtsil. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub kümme riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles