Lavrov: USA sõdurite saabumine Ukrainasse on Minski lepete rikkumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Vene välisminister Sergei Lavrov peab USA õhudessantväelaste Ukraina lääneossa õppustele saabumist Minski lepete rikkumiseks, teatas Vene välisministeerium täna.

Lavrov kordas telefonivestluses Ühendriikide ametivenna John Kerryga vajadust, et Ukraina konflikti osapooled peaksid kinni Minski relvarahuleppega kaasnenud meetmetepaketist, teatas välisametkond.

«Lavrov juhtis samuti Kerry tähelepanu asjaolule, et USA 173. õhudessantbrigaadi sõdurite saabumine Javorivi polügoonile Lvivi lähistel rikub kokkulepet viia Ukraina territooriumilt välja kõik välisriikide sõjaväeüksused, sõjatehnika ja palgasõdurid,» seisis teates.

Washingtoni initsiatiivil peetud telefonivestluse käigus «arutasid osapooled ka teisi rahvusvahelisi küsimusi, muuhulgas Iraani tuumakõnelusi ning olukorda Süürias ja Jeemenis».

Reedel saabus Ukrainasse kohalikku rahvuskaarti välja õpetama ligi 300 USA õhudessantväelast.

Õppus Fearless Guardian vältab Javorivi sõjaväebaasis märtsist novembrini, ühtekokku hõlmab see 2200 sõdurit. Ukraina poolt osaleb õppusel 1000 rahvuskaartlast ja 200 relvajõudude sõdurit ning Ühendriikide poolt ühtekokku 1000 sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles