Peaminister: Prantsusmaal on alates 2013. aastast nurjatud viis terrorirünnakut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa sõdurid patrullimas Eiffeli torni juures Pariisis.
Prantsusmaa sõdurid patrullimas Eiffeli torni juures Pariisis. Foto: SCANPIX

Prantsuse peaminister Manuel Valls teatas täna, et riigis on alates 2013. aastast nurjatud viis terrorirünnakut.

«Oht ei ole veel kunagi olnud nii suur. Me ei ole mitte kunagi ajaloos pidanud seisma silmitsi niisuguse terrorismiga,» ütles Valls.

Valitsusjuht ütles raadiojaamale France Inter, et «arvukalt rünnakuid on juba ära hoitud – viis, kui te võtate arvesse rünnaku, mis õnneks Villejuifis pühapäeval aset ei leidnud».

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve teatas eile islamisti vahistamisest, kes kavandas rünnakut ühele või mitmele kirikule.

Ministri sõnul süüdistatakse meest ka noore naise tapmises veidi enne kinnivõtmist pühapäeval.

24-aastane arvutiteaduste tudeng on elanud Prantsusmaal mitu aastat ning pälvis julgeolekuametnike tähelepanu eelmisel aastal.

Prantsuse julgeolekuametniku sõnul võeti kahtlusalune kinni pärast seda, kui ta oli ennast tulistanud ning kutsus seejärel kiirabi.

Prantsusmaalt on Süüriasse ja Iraaki džihadistide ridadesse võitlema suundunud mitusada inimest. Prantsuse kodanikud moodustavad poole seal võitlevatest eurooplastest, selgub hiljutisest senati raportist.

Valls ütles, et «terrorivõrgustikega» on seotud 1573 Prantsuse kodanikku või elanikku, neist 442 arvatakse olevat praegu Süürias ja 97 on seal surma saanud.

«Tuletan meelde, et seitse Prantsuse kodanikku on Süürias ja Iraagis enesetapurünnakutes surma saanud,» lisas ta.

Parandatud kell 13.26. Täpsustatud ajamäärust pealkirjas ja juhtlõigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles