USA meteoroloogiateenistus lubab Põhjamaadesse keskmisest soojemat suve

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA meteoroloogiateenistuse Weather Services International (WSI) ennustuse kohaselt on Põhjamaades oodata keskmisest soojemat suve.

WSI sellel nädala tehtud prognoosi kohaselt on suvi keskmisest soojem ka Ida-Euroopas ja Lääne-Venemaal, edastab iltalehti.fi.

Nimetatud aladel on oodata kõrgemaid temperatuure nii mais, juunis kui juulis.

Briti saartele ennustatakse suvekuudeks keskmisest madalamaid temperatuure. Kesk- ja Lõuna-Euroopas peaks mai olema tavalisest jahedam, kuid juuni ja juuli seevastu soojemad.

WSI ei ole augusti kohta veel prognoose teinud.

«Paaril viimasel aastal on enamikus Lõuna-Euroopa paikades olnud suvi soe ja kuiv. Samas aga on Briti saartel, Põhja- ja Lääne-Euroopas olnud pikalt jahedamaid perioode ja sadusid. See oli tingitud Atlandi ookeani õhumassidest. Sel suvel on aga pilt teine, sest Põhja- Euroopa kohale liiguvad kõrgrõhualad, mis toovad kaasa soojema, kuivema ja väheste tuultega ilma. Lõuna-Euroopas aga on oodata ka jahedamaid ja niiskemaid olusid,» selgitas WSI juhtivmeteoroloog Todd Crawford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles