Bagapš: Abhaasia pürib SRÜ-sse ja offshore'iks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Vene lipud Suhhumis.
Abhaasia, Lõuna-Osseetia ja Vene lipud Suhhumis. Foto: AFP / Scanpix

Gruusia separatistliku Abhaasia võimujuht Sergei Bagapš ütles reedel, et Venemaalt tunnustuse pälvinud vabariik soovib ühineda SRÜ-ga ning saada

offshore

piirkonnaks.

Bagapš ütles Moskvas toimunud pressikonverentsil, et Abhaasia soovib ühineda SRÜ-ga ning võimalusel ka Vene-Valgevene liitriigiga, vahendas RIA Novosti.

«Selline tõenäosus on suur. Me juba tõstatasime selle küsimuse, ja kui SRÜ liikmed peavad seda võimalikuks, siis loomulikult me (Abhaasia ja teine Gruusia separatistlik piirkond Lõuna-Osseetia) ühineme selle organisatsiooniga,» kinnitas ta.

«Sama on (ühinemine) liitriigiga - me ei ole end kunagi SRÜ-st ega liitriigist, seda enam Venemaast küljest rebinud, ja meie rahvad hakkavad sinna pürgima. Kui me taotluse esitame, siis võetakse see arutlusele,» eeldas ta.

Samuti lisas Bagapš, et Abhaasia soovib saada offshore staatust.

«Me ei ole offshore'i küsimust päevakorralt maha võtnud... Hakkame just nimelt selleks valmistuma,» kinnitas Abhaasia liider.

Tema sõnul on Abhaasial olemas kõik eeldused vabamajandustsooniks saamiseks.

Bagapši väitel on vastavalt maailmapraktikale iga suurriigi lähistel väike, kus «eksisteerib offshore. kus on arenenud pangandussüsteem, mille kaudu liigub raha, tõsiseltvõetav äri».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles