Ukraina arendab NATO toel erioperatsioonide üksusi

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid Donetski lähedal Peski külas suitsupausil.
Ukraina sõdurid Donetski lähedal Peski külas suitsupausil. Foto: OLEKSANDR RATUSHNIAKA/AFP/Scanpix

Ukraina ja NATO kootööprogramm 2015. aastaks näeb ette väeliikide vaheliste erioperatsioonide üksuste arendamist ning Ukraina relvajõudude lahingkoosseisu tugevdamist.

Ukraina-NATO 2015. aasta koostööprogrammis on öeldud, et jõupingutused saavad olema suunatud väeliikide vaheliste erioperatsioonide üksuste arendamisele ning Ukraina relvajõudude tugevdamisele täiendavate sõjaväeosade loomisega.  Programmi kinnitas 23. aprillil Ukraina president Petro Porošenko.

Ukraina relvajõudude reformiplaan näeb sel aastal muu hulgas veel ette kontseptuaalsete ja programmiliste dokumentide sätete realiseerimist erioperatsioonide üksuste loomisel relvajõududes eraldi väeliigina. Sel otstarbel viiakse läbi konsultatsioonid NATO ekspertidega.

Lisaks näeb programm ette uue sõjalise juhtimisorgani -- ühendatud operatiivväejuhatuse loomise.

Ukraina kaitseministeeriumile ja relvajõudude kindralstaabile on tehtud ülesandeks välja töötada ja ellu viia teekaart Ukraina relvajõudude vastavuse süvendamiseks NATO standarditega aastatel 2015-2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles