Makedoonias hukkus 14 rongi alla jäänud migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupp migrante täna Makedoonia keskosas raudteeäärt mööda liikumas.
Grupp migrante täna Makedoonia keskosas raudteeäärt mööda liikumas. Foto: Petr Stojanovski/AP

Makedoonia keskosas hukkus neljapäeva õhtul 14 rongi alla jäänud migranti, kes liikusid Lääne-Euroopasse pürgivate pagulaste seas soositud Balkani marsruudil.

Õnnetus juhtus kell 22.30 kohaliku aja järgi Velesi linna lähedal kitsas orus. Päästeoperatsiooni piirkonnas, mis on ligipääsetav vaid jalgsi või raudteed pidi, raskendas halb ilm.

Makedoonia riigirpokuratuuri andmeil on ellujäänute küsitlemisest selgunud, et suurem osa põgenikest oli pärit Somaaliast või Afganistanist.

Prokuratuur kinnitas 14 inimese surma, lisades, et teisi kannatanuid õnnetuskohal ei leitud.

Kohaliku meedia andmeil oli rühmas ühtekokku 50 inimest. Ohvrid jäid rongi alla, mis oli teel Makedoonia piirilinnas Gevgelijast Serbia pealinna Belgradi.

Sama marsruuti kasutavad migrandid, kes püüavad jõuda Kreekast läbi Serbia põhjapoolsematesse EL-i riikidesse Ungarisse, Rumeeniasse ja Horvaatiasse.

«Rongijuht nägi suurt inimrühma, kümneid inimesi,» seisab prokuratuuri avalduses, lisades, et hoolimata sellest, et rong pidurdas ja andis signaali, ei õnnestunud osale inimestest otsasõitu vältida.

Kanjon oli selles kohas kitsas ja inimestel ei õnnestunud piisavalt kiiresti teelt ära saada.

Kaheksa migranti pidas politsei kinni, ülejäänutel õnnestus põgeneda.

Viimase kuue kuu jooksul on samal raudteelõigul sarnastes intsidentides surma saanud kümmekond inimest.

EL-i piiriagentuuri Frontex andmeil kasseerivad Makedoonia smugeldajad Serbia piirini toimetamise eest 120-200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles