Nepali tabas viimase 80 aasta rängim maavärin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nepali pealinna Katmandu lähistel registreeriti laupäeval ülivõimas maavärin magnituudiga 7,9, võimude teatel põhjustasid tõuked suuri purustusi.

Maavärina epitsenter jäi Kamandu ja Pokhara linna vahele. Purustusi on  sõnul praktiliselt kogu riigis. Hävis suur osa pealinna ajaloolistest hoonetest.

Välja on kuulutatud eriolukord. 

Pühapäeva lõuna seisuga on tugeva maavärina tagajärjel hukkunud Nepalis üle 2000 inimese. Maavärina kese asus Nepali pealinnast Katmandust 80 kilomeetrit loodes. Tihedalt asustatud Katmandu orus elab ligi 2,5 miljonit inimest.

Nepali informatsiooniministri Minendra Rijali sõnul sai maavärina epitsentri lähistele jääv piirkond väga tugevalt kannatada ning praeguseks on veel väga vähe teada sealsest tegelikust olukorrast. Rijail kinnitas, et Nepal vajab praegu katastroofiga toime tulemiseks rahvusvaheliste organisatsioonide tuge. 

Video purustustest:

The Times of India teatel jäi Džomolungma lõunaküljel maavärina tekitatud laviini tagajärjel kadunuks mitu mägironijat.

Laviin Džomolungmal:

Maavärina kese asus Katmandust 80 kilomeetrit loodes. Katmandu org on tihedalt asustatud, seal elab ligi 2,5 miljonit inimest.

USA geoloogiateenistus teatas varem, et maavärin oli magnituudiga 7,5, kuid täpsustas hiljem, et tõuke magnituud oli 7,9. Maavärin registreeriti kohaliku aja järgi kell 11.56 üheteistkümne kilomeetri sügavusel. 

Maavärinat oli tunda ka India pealinnas New Delhis, riigi põhjaosas Lucknow´s ja idas Patnas, samuti Pakistanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles