Euroopas vahistati hobuselihaskandaaliga seoses 26 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune
Hobune Foto: SCANPIX

Seitsme Eurooa riigi politsei pidas haarangus hobuseliha smugeldajate vastu kinni 26 inimest ja konfiskeeris sadu hobusepasse, teatas täna Euroopa Liidu õigusagentuur Eurojust.

Kahe aasta eest lahvatas EL-is skandaal, kus Euroopa toidukettidesse jõudis sinna veiselihana tarnitud hobuseliha. Eurojusti andmeil kahtlustakse vahistatuid kuulumises organiseeritud kuritegelikku võrgustikku, mis oli seotud illegaalse hobuselihakaubandusega.

Eurojusti andmeil osales operatsioonis sadu politseinikke ja kohtuametnikke Prantsusmaalt, Belgiast, Saksamaalt, Iirimaalt, Luksemburgist, Hollandist ja Suurbritanniast.

Vahistamisteni jõuti tänu peamise kahtlusaluse suhtes Belgias algatatud juurdlusele.

Prantsuse võimude hinnangul tapeti ajavahemikus 2010-2013 4700 hobust, kelle liha oli inimestele tarbimiseks kõlbmatu. Liha müüdi seaduslikele toidukettidele.

Haarangu käigus otsiti läbi kümneid äri- ja eravaldusi ning konfiskeeriti üle 800 hobusepassi ning ravimeid, mikrokiipe ja arvuteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles