Moskva: Saksa viisakeeld Vene tsiklimeestele oli poliitiline otsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööhuntide liikmed külastamas Valgevenes kohalikku sõjamemoriaali.
Ööhuntide liikmed külastamas Valgevenes kohalikku sõjamemoriaali. Foto: SCANPIX

Saksamaa otsus tühistada mitmele Vene mootorrattaklubi Ööhundid liikmele antud viisa oli poliitiliselt motiveeritud, ütles riigiduuma kaitsekomitee liikge ja Ühtse Venemaa parlamendifraktsiooni aseesimees Frants Klintsevitš pühapäeval.

Vene tsiklimehed, teiste seas motoklubi Ööhundid liikmed, kavatsevad sõita läbi Valgevene, Slovakkia, Austria, Tšehhi ja Saksamaa, et tähistada 9. mail Berliinis natsi-Saksamaa üle saavutatud võidu 70. aastapäeva.

Poola keeldus tsiklimeestele viisat andmast, Saksamaa aga otsustas tühistada mitmele Ööhundi liikmele antud viisa, viidates ebatäpsustele esitatud andmetes, samuti kartes rahu ja julgeoleku rikkumist.

«Me peame kutsuma asju nende õigete nimedega. See oli poliitiliselt motiveeritud ja puhtalt diskrimineeriv otsus,» ütles Klintsevitš ajakirjanikele.

See oli diskrimineeriv samm kindla seisukoha ja tugevate veendumuste vastu, lisas ta.

«Ükskõik mida Saksa võimud võivad praegu öelda või mida Poola ametnikud varem ütlesid, see otsus on otseselt seotud mootorrattaklubi patriootilise seisukoha ja aktiivse toetusega president Vladimir Putinile,» ütles saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles