Mägironijatest vastabiellunud jäid Džomolungma baaslaagris ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägironijad Džomolungma baaslaagris
Mägironijad Džomolungma baaslaagris Foto: SCANPIX

Nepalis Džomolungma baaslaagris oli vastabiellunud Briti mägironijate paar, kes veetis mägironimisega oma mesinädalaid.

Inglanna, 28-aastane Alex Chapatte ja ta abikaasa, samuti 28-aastane Sam Chapatte olid nende õnnelike seas, kes maavärinast tingitud lumelaviinis ellu jäid, edastab Daily Mirror.

Paar oli lumelaviini tekkides telgis, kuid nad suutsid õigel ajal välja pääseda ning laviini eest põgeneda.

Senistel andmetel hukkus Džomolungma baaslaagris vähemalt 18 mägironijat.

«Maavärin ja sellele järgnenud lumelaviin tabas laagrit umbes 30 minutit pärast seda kui olime end sisse seadnud. Tundsime võimsaid tõukeid ning meie rühmajuht Dan Mazur karjus, et tulge telgist välja ja võtke jääkirved,» teatas paar hiljem sateliittelefoni abil oma blogis.

Briti paar läks telgist välja ja nägi lumelaviini otse nende suunas tulevat. Tugev tuul paiskas nad maha, kuid nad said jääkirveste abil end püsti ajada ning joosta laviini eest ära. Nad ankurdasid end mägironijakirveste abil.

«Dan oli fantastiline, ta andis meile väga täpseid, selgeid ja õigeid juhtnööre. Pärast lumelaviini kaevasime oma telgid lume alt välja ja paigutasime teise kohta,» lisas mägironijapaar.

Nepali tabas maavärin magnituudiga 7,8 möödunud laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles