OSCE teatas raevukast mürsutulest Šõrokõnes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur Šõrokõne asula lähedal.
Ukraina sõdur Šõrokõne asula lähedal. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad teatasid täna seni kõige intensiivsemast mürsutulest Ida-Ukraina Šõrokõne külale alates sealse lahingutegevuse algusest veebruari keskel, samuti teatasid vaatlejad raskerelvastuse ümberpaigutamisest.

OSCE teatel sundisid plahvatused 300 meetri kaugusel ühest vaatluspunktist vaatlejaid positsiooni vahetama.

«26. aprillil täheldas OSCE erivaatlusmissioon seni intensiivseimat mürsutuld Šõrokõnele,» teatas organisatsioon raportis.

«Viimase 12 tunni jooksul on vaatlejad registreerinud pideva tulevahetuse.»

Strateegilise sadamalinna Mariupoli lähistel asuva Šõrokõne juures on pidevalt rikutud veebruaris Ukraina valitsusvägede ja venemeelsete separatistide vahel sõlmitud relvarahu.

Pühapäeval registreerisid OSCE vaatlejad kahes vaatluspunktis 69 välja tulistatud tankimürsku ning 191 82-millimeetrise miinipilduja ja 153 120-millimeetrise miinipilduja miini.

Pühapäeva hommikul kostis OSCE vaatluspostist 300 meetri kaugusel kaks tõenäoliselt suurtükitulest põhjustatud plahvatust, mis sundisid vaatlejaid asukohta muutma.

OSCE vaatluspost asus 1,5 milomeetri kaugusel Šõrokõnest läänes valitsuse kontrolli all olevas piirkonnas. Pühapäeva keskpäeval oli miinipildujatuld kuulda ka 20 kilomeetri kaugusel asuvasse Mariupolisse.

OSCE droon registreeris pühapäeval 11 tanki ja nelja jalaväe lahingumasina liikumise läbi separatistide kontrolli all oleva Kulükove küla, teatasid vaatlejad.

Eelmise kolme päeva jooksul registreeris droon 17 tanki, kolme suurtüki ja 60 jalaväe lahingumasina liikumise separatistide aladel 50 kilomeetri kaugusel Šõrokõnest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles